2010.07.14.-én lett esedékes. Előtte nap betértem a  Szúnyog horgászboltba, hogy készleteimet feltöltsem. Ekkor vettem egy zacskó Tájgert mivel ezt a fajta etető anyagot már kb. 2 éve használom, és ez idáig nem hagyott cserben, illetve nagyon jól keverhető más etető anyagokhoz is. Továbbá kiváló csalogató hatású etető anyag, úgyhogy mindenkinek ajánlani tudom. Mikor eljött a nagy nap már 05 óra 00 perckor Miháldon pakoltunk a kocsiból. És készülődtünk az egyhorgos normál fenekező horgászathoz. Erősen felhős borult volt az idő, a levegő a nyárhoz képest hideg volt. A víz zavaros volt és a erősen hullámzott. Tájger ilyen időben sem hagyott cserben, mivel a bedobás után nem sokkal már jelentkeztek az első kapások, amik közül pár kárász illetve amúr került partra. Mivel nyár volt a Tájgerhez adagoltunk egy kis erjesztett kukoricát, amiből a horogra is került  két szem.


Aznap egy gyönyörű tükörpontyot is fogtam kb. 12 óra magasságában. A potyka elég hamar megadta magát kb. 5 perc alatt a parton volt. Ekkor lemértük 11 kg illetve 71 cm hosszú volt. Kíméletes bánásmód után a szabadságát visszanyerte. Azt nem sokkal később jöttek a többi kapások, mivel az ég 13 óra körüli időben kitisztult.

Pár szép halacska egy 2 kg-s potyka, egy 3.5 kg-s amúr, kárász ill. keszeg, ami még horogra került, ami a Tájgernek köszönhető volt, illetve az erjesztett kukoricámnak. A Tájger mindenféle időben és évszakban nagyon megfelel. Ajánlom mindenkinek, minden olyan horgásznak, aki biztosra akar menni, és a minőséget keresi.

Sok sikert a Tájgerhez horgásztársak.

Hokmann Ferenc /Hoki/