Eljött a várva várt szeptember. Szeptember egy olyan hónap mikor a pontynak enni kell a szak irodalom szerint. A n agy peca szeptember 14-16.ig terveztük Tamás barátommal. Az indulás reggelén elég zord idő fogadott. A szél erősen fújt és kb 15 C volt, illetve az eső szemerkélt. Ilyenkor sokan nem mennének ki, de mi már sokat horgásztunk szakadó esőben illetve hó esésben. Mikor Miháld felé haladtunk megbeszéltük, hogy a félszigetére megyünk mivel ott van egy kis fabódé, ahol viszonylag védve voltunk az északi szél hideg fuvallatától. Már vártam, hogy végre kipróbálhassam a Shot Baits Komlex Bojli mixet ami Nagy Gábor receptje alapján készült. A bojli mixet már előző nap legyúrtam és a bojlit elkészítettem. Magát a bojlit amúgy a tavon is le lehet gyúrni és azonnal be is lehet vetni. továbbá elhatároztam, hogy a bojli mixből egy maroknyit hagyok, és pasztaként vetem

be. Ami így utólag nagyon jó ötlet volt tőlem.

 

 

Miután kiértünk gyors pakolás és végre bevethettük a horgász késségeket. Szerencse, hogy sok felszerelést nem vittünk magunkkal, és így kényelmesen elfértünk a fabódéban.

 

Sajnos elő etetést nem csinálhattunk mivel a tó vize kb 1 méterrel kisseb volt az elmúlt hónapok szárassága miatt, és az etető anyag használata valamint a rakétázás ideg lenesen be van tiltva . Ezért ügyelnünk kellett arra, hogy milyen formátumba tálaljuk a halaknak a csalit, valamint milyen csalit használunk. A bojli mixhez sok reményt fűztünk mivel illatra nagyon erős fűszeres, ami nagyon kedvező lehet a vízben lévő halak számára.

 

A csalikat PVA zsineggel il PVA hálóban kínáltunk fel. A hálóba 2-4 szem bojlit helyeztünk amit

Shot Baits Chili- Fahéjjal öntöttünk le. Valamint mint a képen látszódik a bojlira, bojli mixből félre tett masszát helyeztünk. Továbbá magában CSL be áztatva bevetésre kerültek a képen látható Shot Baits termékek.

 

Késő délutánra járt mikor a kapásjelző bejelzett. A bal oldali botom jelzője jelzett amit a bal oldalamon található bokros sziget közelébe dobtam, amin a Shot Baits bojli mix volt natúrban elhelyezve, mivel azt a távot PVA csomag bevetése nélkül lehetet elérni. Bevágásnál a halacska erősen megugrott s erőteljes fárasztás kezdődött., mivel fenn állt a veszélye annak, hogy az alacsony vízállás miatt a tőlem nem messze lévő kagylópadra felúszva szakadást vagy rosszabb esetben sérülést okoz magában a hal. Szerencsésen betereltem az előttem lévő mélyebb vízbe. Amíg fárasztottam addig Tamás a hal elé sétált a vízben, majd sikeresen a szákba került.

 

Nem sokkal később a Tamás jelzője szólalt meg amin a Shot Baits Eper-Hal pellet volt elhelyezve. Tamásnak keményebb fárasztásnak nézett elébe mivel a bal oldali botjának csaliját a sekélyebb kagyló padra helyezte. A potyka folyamatosan fárasztás közben a kagylópad felé akart menni, s néha sikeresen be is sikerült mennie a kagylók közé, de kb 5 perc fárasztás után a szákban ficánkolt a potyka.

 

Az éjszaka hamar eljött s az este a szarvasok bőgését illetve a kicsiny táborunkba mellé betévedő vad disznót leszámítva csendesen telt. Néhány ejtős kapás amit fél kilós kárászok okoztak. De legalább pihenni tudtunk a következő napra, mivel másnap kijött meglátogatni minket Kornél, aki Tomival készített termék bemutatót. Ezért Tomi elég mélyen aludt mikor épp én a vad disznóval hadakoztam, és ordibálva dobáltam.:D De sikeresen elkergettem, de szerintem én jobban féltem mint ő. 😀 Úgy, hogy én utána nem igen aludtam.

 

Másnap a forgatást néha meg kellett szakítani mivel éhesek lettek a halak. Érezhető volt, hogy mikor megállt az erős szél egyből megélénkültek a halak.

 

A szombati nap hamar eltelt s a nagyobb potykákon pár szép kisseb 1,5 kg-s tükrösök jöttek illetve fél kiló körüli kárászok. A szombat este csendesen telt és a közelben párjukat illetve az ellenfelüket kereső szarvas bikák üvöltözését hallgattuk. Majd nyugovóra tértünk. Én kis szorongással, mivel nem akartam újból vad disznót kergetni, de a coca nem jelentkezett az este.:D Hajnalban erőteljes ejtős kapásra lettünk figyelmesek. A középső botom jelzője volt volt ,amit magam elé kb 30 méterre dobtam be. Én azt gondoltam, hogy biztos egy kárász megint, de amikor bevágtam erőteljes rántást éreztem. De hamar megadta magát és miután a szák felé közeledett vettük észre, hogy amur. Bekel, hogy valljam, hogy ilyen hideg időben még nem fogtam amurt., ami a Shot Baits bojli mixre érkezett.

 

 

Így utólag bel gondolva nagyon élmény dús volt a Miháldi tavon eltöltött három nap. De reménykedek abban, hogy mielőbb újból régi fényében tükröződik a tó. Kívánok mindenkinek sok élményekben gazdag horgászatot.

írta.: Hokmann Ferenc

és Tóth Tamás

/Druid-Carp-Team/