Eljött a várva várt nap, hogy végre a panel rengetegből kiszabaduljak s Tamás barátommal 3 napot tölthessek el a Miháldi tavon. Tamás barátom már előbb kiment a Miháldi tóra. A megbeszéltek szerint csatlakoztam hozzá. /Felkészülés a hétvégére / írásában olvasható, míg ki nem értem mi történt vele.

Hajnalban míg pakolásztam már hívott a Tomi, hogy nagyon jó az idő de a víz kb 30 cm-l kisseb a megszokottnál, továbbá viszont a halak kapókedve elég jók a Shot-Baits termékekre. Gyors pakolás és irány Miháld. Terv szerint 3 napra pakolok ki, ezért elterveztem, hogy Péntek délelőtt feederezek egy kicsit, mivel már elég régen vetettem be a Team Daiwa Feederemet . Ki érkezéskor gyors pakolás és kezdődhetett a peca.

A Bevetésre Váró Shot-Baits termékek.

 Shot-Baits Liqvid Eperrel vadítottam meg a Shot-Baits Epres- Ponty etetőanyagot.

1 dl vízhez kevertem a Shot-Baits Liqvid Epret. Majd kikevertem.

És ezt kaptam. Nagyon erőteljes epres és enyhén halas szagot ad.

 A fárasztás pillanata. De a háttérben már várakozik a nehéz tüzérség .

A gyors készülődés terep felderítés mivel nagyon alacsony volt a vízállás ezért úgy kellet választanom meg a helyet, hogy fárasztáskor a halat normálisan meg tudjam szákolni. Pár dobás a beklipszezett orsóval a kiválasztott helyet a Shot-Baits Eper Ponty etetőanyaggal megrakott önetető kosárral megdobáltam, így etetést hoztam létre. Majd a hajszál előkét felcsatolva a horog alá a Shot-Baits Eper-Halas 12 mm pelletet helyeztem amit a Shot-Baits CSL eperbe dippeltem be. Nem kellet sokat várni az első kapásra, ami egy nagyon szép potyka volt.

 Várom a következő kapást fázósan.:D

Aznap abban a pár órában nagyon sok kárászt illetve pontyot fogtam. Mint mindig nagyon jól vizsgáztak a Shot-Baits termékek. Bekell vallanom őszintén nagyon vártam , azt, hogy kipróbálhassam végre , hogy finom szerelékes módszerrel mit lehet vele fogni. Hát bizonyított.

 A fél napi eredmény Shot-Baits termékkel fogott pontyok.

Jó gondolat volt tőlem, hogy a 3 napból egy délelőttöt rászánok a finom szerelékes horgászatra. A beszámolót, hogy mi történt a három napban a /Három nap a tavon II/ részében olvashatjátok.

Kívánok mindenkinek sok és nagyon sok szép élményekben gazdag horgászatot.

 Írta.: Hokmann Ferenc

Fényképezte.: Tóth Tamás

/DRUID-CARP-TEAM/