Végre eljött a nagy nap mikor a tavakról eltűnt a jég. Ez a nap egy horgász számára maga a meny ország. Én már 2012.02.26.án vasárnapi napon kimentem megnézni, hogy mekkora területen fedi jég a Miháldi tavat. Néztem nagyot mivel az egész tó még jég alatt volt, és csak néhány pici foltban volt megolvadva. De az időjárást előre tudva az időképből nagyon jó időt írt egész hétre. S hamarosan el is jött a kitűzött nap 2012.03.03.nap. Ez egy szép szombati nap volt már reggel 06 óra 00 perckor a tavon voltam Tamás barátommal, és kezdtük meg az 5 órát tervezett horgászatunkat. Ez a nap nagy nap volt mivel erre a napra lett tűzve a FIRE-CARP fűszeres kukorica termékünk tesztelése, amihez nagy reményeket fűztünk.

A ki érkezés után tágra nyílt a szemem mivel kb 1 hete ilyenkor még totál bevolt fagyva a tó. A helyválasztás , a beton épület fő út felöli oldalára esett. Továbbá azért is mivel ott kisseb a víz ami gyorsabban melegszik. Továbbá kíváncsi voltam arra, amit egyszer a Ponty világban olvastam, arról, hogy hideg vízen tartózkodó vadkacsákat figyelni kell merre vannak mert arra vannak a halak, mivel ott szélcsendesebb a víz és több nap éri azt a pontot, továbbá a madár ürülék ami a vízbe kerül tápanyagként szolgál a halaknak. Ahová lepakoltunk ott pont ezt észleltem ezért nagyon kíváncsi lettem és gyors pakolás és tervezés ki melyik helyet horgássza meg, s a csalik már a vízben is voltak.

Egy jó horgásznak minden kéznél van mint nekem. Egy régi kiszuperált kerekes bőröndbe minden belefér. És mind az ami a teszteléshez kellett. Elhatároztuk, hogy a FIRE-CARP fűszeres kukoricát is kipróbáljuk a gyári termékek mellett. Etető anyagnak pedig a Haldorádó új termékét a Fagyos pontyot választottuk amit a Szúnyog Horgászboltban vásároltam meg. A termék nagyon bevált és nagyon fogós ezért bátran ajánlom mindenkinek.

A Haldorádós Vörös Démon azért most sem hagyott cserben. Pár szép potyka bekerült a szákba segédletével.

Az eredményre sokat nem kellett várni mivel Tamás elektromos kapásjelzője visítani kezdett, s gyors bevágás után már érezhető volt, számára, hogy nem 1-2 kg-os potyka hanem nagyobb. A kirohanásai a hideg víz ellenére is erőteljes volt. A potyka hamar a kiemelő szákba került s lemérhettük és gyors fénykép.

A potyka 5,76 kg volt , és a FIRE-CARP fűszeres kukoricára jött.

A FIRE-CARP fűszeres bizonyított mivel sorban fogtuk vele a potykákat. De azért a gyári termékekre is volt potyka és volt is sok leakadás. A termék megalkotója Tamás kb fél évet töltött azzal, hogy elérje ezt az ízt és sok álmatlan percet okozott neki, de a mai napon meghozta gyümölcsét a termékér hozott áldozata. Sikeresen bizonyított a gyári termékekkel szemben. A tavon eltöltött 5 órában sorban jöttek a potykák és szép keszegek. Továbbá végre kipróbálhattam végre a Team Daiwa feeder botomat, ami nagyon jól dolgozott és egy élmény volt vele a fárasztás.

Néha a házi is fogós. Az elkövetkező írásaimban FIRE-CARP termék nagyobb szerephez jutnak, és megpróbáljuk kísérlet képen melyik termék fogósabb a házi vagy a gyári. Kívánok mindenkinek sikeres bot görbülést és nagyon sok szép potykát.

Írta.: Hokmann Ferenc és Tóth Tamás / FIRE-CARP-TEAM/