A történet folytatódik lásd / Felkészülés a hétvégére, illetve a Pár dobás feederrel/ írások melynek fojtatása következik. Miután kb 11 óra magasságában össze csomagoltam a feeder botomat, elkezdődhetett az új kihívás. Már vártam , hogy újból bevethessem a 360-s Daiwa Black Wildovokat. A két bot kedvenceim közé tartóznak pedig volt sok bojlis botom, de ezek produkáltak a legjobban. S további izgalommal kezdtem meg a különféle Shot-Baits termékek kombinálását, ami így utólag nagyon is jó ötlet volt.

Az általunk a három napban használt Shot-Baits termékek.

Tomi által kiválasztott és bevetésre került termékek.

Ilyenkor nagy izgalommal vagyok mivel nagyon szeretek kombinálni, illetve össze öntögetni mindent. De most PVA zsineget illetve PVA hálót vettem ki a táskám mélyéből, és elhatároztam, hogy bevetem őket. Amíg füzögettem illetve töltögettem a hálót addig Tamás is kikeverte a Shot-Baits Halas-Ponty etető anyagot, amihez Epres Lqvidet öntött. Kb 30 percet hagyta állni s rágyúrta az etetőkosárra, illetve a hajszál előkére a horog alá 1 szem 16 mm-s Shot-Baits Halibut Eprer Halas pelletet helyezett. A másik botját sima hagyományos csúszó ólmos módszerrel szerelte fel, és a hajszál előkére a horog alá Shot-Baits Csonti CSL-e helyezett 16mm Shot-Baits Halibut Mézes pellet került. Miután Tamás botjai a helyükre kerültek, egyből jött segíteni a PVA zsinegre fűzögetni a pelleteket, illetve átfúrogatni a halas pelleteket. Fúrogatás közben megbeszéltük, a horgász hadi tervet, hogy mikor ki hova dob a nap folyamán. Általában nagyon ragaszkodunk a napi tervhez, ami nálunk egésznapi munkát jelent, mivel nevűnkhöz híven mindig kombinálunk s folyamatosan szerelünk fúrunk valamint össze öntögetünk mindent. Továbbá ami mindig lényeges, hogy a hőmérséklet mérés illetve a víz hőfok, ill a víz folyamatos ellenőrzése túrások után, s vége is a napnak.

 A horgászat elején még ön etető kosárral horgászott, mivel előszeretettel használja, és ilyen módon csalja horogra a bajszosokat.

Egy kis CSL pellet ill víz és Shot Baits CSL Amúr hozzáadásával csoda paszta utánzat készíthető, ami valójában nem is paszta, de ólomra is nagyon rátapad.

Tomi első potykája.

Nem kellett sokat várni s a csendet Tamás elektromos kapásjelzője törte meg. Erőteljes kapás volt s fárasztás közben a potyka próbált menekülni illetve próbált kitörni de a végén 3 perc után a kiemelő szákba került.

Kotyvasztásom ami nagyon bevált.

A sikeres kísérletezgetés mindig meghozza gyümölcsét. Én nekem nagyon bevált, hogy egy kis műanyag tálkába Shot-Baits CSL Eperhez Shot-Baits Folyékony Melaszt öntöttem, majd az előkészített Shot-Baits Halibut Eper-Hal pelletet és a köré elhelyezett PVA zsinegre fűzött pelleteket bele helyeztem, majd kb 1 órát hagytam a CSL-l kevert melaszba.

Bevetésre késsz a Shot Baits Halibut szeretet csomag.

Első pici potykám.

Nem kellett várni sokat az első potykára, ami erőteljes húzással jelentkezett de rövid fárasztás után a kiemelő szákba került. Nagyon szép egy hall remélem találkozok vele pár év múlva.:D A nap csak telt kapások sorozata kísérte a napunkat, sok félkilós kárász, pár kisseb potyka törte meg néha a csendet, ha épp nem ejtős kapással érkezett, vagy csak zsineg rángatással.

Aztán jött a nagy tesó.

Tátong a ponty és tátongok és is / amúgy épp egy szúnyogot próbáltam elfújni/

Késő délutánra járt az idő, épp a megérdemelt délútáni sziesztánkat töltöttük mikor arra ébredtem, hogy rendesen visít a bal oldali botom valamint nagyon gyorsan tűnik az orsó dobjáról a zsineg. Gyors futás a botig, majd bevágtam s megéreztem, hogy egy szép nagy 10 kg körüli potyka lehet a másik végen. Kemény harc kezdődött, mivel nem akartam, hogy a másik botom szerelékét össze szedje. Kb 12 perc fárasztás után a szákba került a szép tükör potyka. Miután nagy megmértük akkor szembesültem azzal, hogy jól saccoltam, mivel 10,51 Kg-t mutatott a mérleg. Gyors fotó az vissza is engedtem a tóba.

Hajnali látogató.

Telt múlt az idő s besötétedett, este kb 23 óráig voltak apróbb potykák az elcsendesült minden, mivel érződött, hogy hideg front betörés lesz. Esti pihenésemet a hirtelen érkezett erős szél zavarta meg, szerencsére, mivel kapásom volt és vitte a zsinegett a dobomrol. 😀 Állmosan de hamar kifárasztottam a korai jelentkezőt. Gyors fénykép aztán mehetett vissza , én meg fojtathattam amit abba hagytam.

Bevetésre várva a Horgászonline pellet, amit Shot-Baits Chili-Fahéjba dippeltem majd kb 30 percre száradni kitettem majd a horog alá helyeztem.

A már vártam, hogy a Black halibut pelltet használjam. A horgászat más napjára terveztük, hogy bevetjük a csalit. Csípő fogóval pár szemet ketté törtem, majd egy PVA hálóba töltöttem, a horog alá kerülő pelletet pedig Shot-Baits Chili-Fahéjba CSL-e helyeztem, majd 30 percre a napra helyezve hagytam rászáradni. Ezt követően be is vetettem. A Black halibut pelletre még a kárászok sem tudtak ellenállni, így se, hogy nagy horog volt fenn.

A kapásra sokat nem kellett várni mivel hamar megérkezett rá az első kapás ami egy szép kárász volt.Gyors újra csalizás és mehetett vissza a szerelék.

Tomi és a potyka. Tomi napja is sikeres volt mivel sorban fogta a potykákat a Shot-Baits Mézes pellettel. Ki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli.  Az utolsó éjszaka érkezett látogató.

A nap folyamán nagyon felvoltak pörögve a halak a tóban, mivel a betörő hideg front nagy nyomást vett le róluk. Este kb 22 óra 30 perc körüli időben egy nagyon erőteljes kapás törte meg a csöndet. Gyors bevágás s mintha egy tuskóba akadt volna a horgom, és erőteljes menekülésbe kezdett a hal. Sötétbe eléggé nehézkes volt a fárasztás mivel a reflektorunk lemerült, s csak a fejlámpák kiss fényére tudtunk hagyatkozni. Így 15 perc után a szákba sikerült terelnem a halat. Akkor szembesültem, hogy egy nagyon szép hibátlan testű tükör potyka.:D Gyors fényképezés illetve mérés, ami 12,78 kg-t mutatott, aztán mehetett vissza a lét elemét adó vízbe. Az éjszaka folyamán még sok potyka érkezett , majd kivilágosodott , s tudtuk, hogy lassan lejár a mi időnk is s csomagolnunk kell.

Remélem még sokszor találkozok vele.

A három nap hamar eltelt de hamar jön a következő túra. Addig is görbüljön mindenkinek a bot s kívánok sok nagy halat mindenkinek .

Írta.: Hokmann Ferenc Fényképezte.: Tóth Tamás /DRUID-CARP-TEAM/