Már vártam a nagy napot, hogy egy hónap kihagyás után ismét a parton lehessek. Ez a nap elég hamar eljött. Az időjárás is kedvező volt de azért 2012.06.15.ei héten eléggé változékony viccelős idő volt. De a lényeg, hogy hétvégére kisütött a nap. A nagy napon még délelőtti nap folyamán bekellett mennem dolgozni, de szerencse, hogy időben végeztem. Ekkor kaptam a munkatársamtól Kornéltól pár doboz Shot Baits illetve FireFish Baits pelleteket többféle ízesítésben. Gyors fejtágítást kaptam tőle, hogy milyen ízesítésűek, azt köszönés s siettem a garázsomhoz mivel jó barátom illetve csapat társam Tamás várt már rám, hogy indulhassunk kedvenc vizünkre a Miháldi tóra. A garázshoz érve gyors pakolás s indultunk is már Miháldra. Útközben elterveztük, hogy a mai napon jobban az erjesztett kukoricát fogjuk erőltetni, mivel nagyon szeretünk amurozni. Másnap pedig a Shot Baits illetve FireFish Baits pelleteket fogjuk erőltetni. Kiérkezésünk után gyors kipakolás s végre elkezdhettük a halvadászatot.

 


szárított erjesztett kukorica PVA hálóban töltve.

 Első nap a hangsúlyt és a nagyobb figyelmet az erjesztett kukoricára fordítottunk. Hát így utólag rossz döntés volt, mivel pár pici kárászon és méret alatti pontyon kívül semmi nem jött. Pedig nagy izgalommal vártuk az amurokat de nem mutatkoztak. Lényegében értendő, hogy nem ettek mivel az utóbbi napokban sőt hetekben az időjárás nagyon vicces kedvében volt, és nemigen tesz jót, hogy nappal 25-30 C fok közti a hőmérséglet, este pedig majdnem 5-10 C közti. Így a pénteki nap lényegében csöndben és nyugalomban telt.

 

Shot Baits illetve FireFish Baits pelletek, és CSL termékek amiket másnap bevetettünk.

Bevetésre várva.

 Másnap már kora reggel elkezdtük a Shot Baits illetve FireFish Baits pelletek felfűzését a horgok alá. A PVA szalagra Maros Mix csalizó halas pellet került.

Kész Maros Mix csali kompozíció 2 szem FireFish Kagyló- Szilva pellettel a PVA szalagon, továbbá közte az egy szem FireFish Kagyló- Szilva Halibut pellet.

 

Shot Baits CSL Eper mind a két terméknél csodát művelt.

 A CSL-ben kb fél órán át volt hagyva a bevetésre váró csali, hogy kellőképp bevonja a CSL világos barna epre folyadéka a pelleteket. Miután bevetésre került nem sokat kellett várni s az elektromos kapásjelzők csipogni kezdtek. Aznap több 1-3 kg közti potyka illetve 1 kg közeli dévéreket fogtunk. Továbbá a késő délutáni időben mikor a nap is szinte égetett megérkezett az első igazi vízi harcos egy szép 5 kg-s potyka.

 


Erőteljes kapást csinált s igazi harcosként küzdött.

Szép pocakos potyka remélem később is kifoghatom.

 Nem sokat késlekedtem gyors mérés és fényképezkedés s mehetett vissza a tóba. Tomi gyorsan felírta, hogy mivel fogtam a potykát és mekkora volt. A szép 5 kg-s potykát a FireFish Kagyló- Szilva Halibut pellettel fogtam és köré pedig a 2 szem FireFish Kagyló- Szilva pelletet és 3 szem Maros Mix csalizó pelletet helyeztem a PVA szalagra. Gyors szerelék csere a Shot Baits Eper-Hal pelletjére ugyan ebben a felállásban.

 Nem kellet sokat váratni a legújabb kapásra. Kb 17 óra magasságában mikor épp a nagyon megcsúszott uzsonnánkat fogyasztottuk hirtelen csippanásra lettem figyelmes a jobb oldali kapásjelzőm csippant, és rögtön az orsóról a zsineg csak tűnni kezdett. Miután bevágtam akkor éreztem, hogy ez nem pici hal lesz mivel oly érzés volt mint ha egy tuskóba akadt volna. A Daiwa bot begörbült s kezdődhetett a harc ember és hal közt. Kb 10 perc fárasztás után adta meg magát. Mire partot ért vért izzadtam mivel az orsóm hajtókara a kezemben maradta és miközben fárasztottam s engedtem had vigye akkor Tamás csavarozta az orsóm hajtókarát egy csavar húzóval. Ez egy igazi összetett csapat munka volt aminek az eredménye egy 10,5 kg-s potyka volt.

 

A termék amivel fogtam .


A szép Miháldi harcos remélem találkozok vele még. 😀

 Sajnos hamar eltelt az a 3 nap, de remélem következő hónapban is sikerül kijutnom a tóra, hogy újból meg mérettessem magam, s leteszteljem az orsóm, hogy jó e raktam össze. 😀

Írta.: Hokmann Ferenc

Fényképezte.: Tóth Tamás

/DRUID-CARP-TEAM/ 

A cikkben szereplő termékeket a Horgász Online webáruházba vásárolhatja meg!