Úgy döntöttem hogy még mielőtt Feri barátommal egy újabb hosszú hétvégét töltenénk Miháldon, előbb kimegyek és neki állok tesztelni a Shot Baits termékeket. Egy rövid kipakolást követően elkezdtem felcsalizni,majd hamar be is dobtam és izgatottan vártam az első kapást. Addig amíg nincs kapás azon törtem a fejem hogy a következő dobásnál milyen csalit állit csak össze. De hamar sikerült kigondolni mert elég széles a választék,és így a 16mm-s Epres halas pellet mellet döntöttem.

Majd amíg a csalik össze állításával foglalkoztam a kapás jelzőm törte meg a csendet,majd a botom felé igyekeztem mert a nyeletőfék is szó szerint visított ekkor már tudtam hogy nem kis hallal van dolgom. Bevágás után éreztem mintha valamiben elakadtam volna majd hamar tudatosult bennem hogy nem akadó hanem egy nagyobb ponty aminek örültem hiszen erre vártam és örültem is neki mert nagyon szerettem volna megküzdeni egy ilyen szép óriással de egy öt perces küzdelem után sajnos a part közelében leakadt,és így a várva várt nagy hallal való küzdelem még várat magára.


 Shot-Baits Epres –Halas pellet

Mivel az előbb a Mézes 16mm-s pelletre jött ez a szép óriás most az előre elkészített 16mm-s epres halas pelletet fogom kipróbálni. Mivel a Feri is már nem sokára megérkezik addigra jó lenne valami halat fogni hogy ne csak azt tudjam mondani hogy fogtam volna csak leakadt,mert ez számomra nem igazán mondható sikernek,inkább arra ösztönöz hogy még jobban akarjak fogni. De szerintem ezzel minden horgász így van. A Feri is megérkezett és eddig csak egy leakadt óriásról és egy pár kárászról tudtam neki beszámolni. Majd javasolta hogy cseréljem le az etető kosarat 60grammos ólomra és úgy teszteljek tovább mert a horogra pva szalaggal pelleteket teszünk fel ezzel is csak az eredményességet szeretnénk növelni. Egy rövid szerelés majd egy újabb 16mm-s epres halas pellet került fel csalizásra,és már dobtam is be. Majd a nem sokkal a bedobás után a beszélgetésünket egy erőteljes kapás törte meg és Én bizakodva vágtam be remélve hogy egy újabb nagy hal akadt a horgomra. Ha nem is egy óriás de egy szép 4kg-os tükröst sikerült a szákba terelni.

Hát így kezdődött el számunkra ez az újabb hosszú hétvége,és bizakodunk hogy a folytatás is hasonlóan eredményes lesz hiszen eddig a Shot-Baits csalik kimondottan jól bizonyított.
Erről a hétvégéről készült további eredményeket és beszámolót a Pár nap a tavon 2. részében olvashatják.

irta:Tóth Tamás

/DRUID-CARP-TEAM/